My.Yo

My.Yo Bio Kefirferment (1 zakje)

My.Yo Bio Kefirferment (1 zakje)

My.Yo BIO Kefir ferment

€3,50
My.Yo Biologisch Yoghurtferment

My.Yo Biologisch Yoghurtferment

My.Yo yoghurt is probiotisch en prebiotisch en helpt om uw spijsvertering en afweer te ondersteunen.

€3,75
My.Yo Bio Kefirferment (3 zakjes)

My.Yo Bio Kefirferment (3 zakjes)

My.Yo BIO Kefir ferment, de drank van de honderdjarigen

€9,50
My.Yo Losse binnenbak voor yoghurtmaker

My.Yo Losse binnenbak voor yoghurtmaker

Super handige losse binnenbak te gebruiken voor bijvoorbeeld het enten van yoghurt en kefir.

€9,95
My.Yo Biologisch Yoghurtferment doosje met 6 zakjes

My.Yo Biologisch Yoghurtferment doosje met 6 zakjes

My.Yo yoghurt is probiotisch en prebiotisch en helpt om uw spijsvertering en afweer te ondersteunen.

€18,00
My.Yo Yoghurtmaker

My.Yo Yoghurtmaker

Super handige yoghurtmaker waarmee je zonder stroom te gebruiker je eigen biologische yoghurt of kefir kunt maken.

€32,50
My.Yo Yoghurtmaker

My.Yo Yoghurtmaker

Super handige yoghurtmaker waarmee je zonder stroom te gebruiker je eigen biologische yoghurt of kefir kunt maken.

€32,50
My.Yo De My.Yo yoghurt- en Kefirmaker werkt zonder stroom en is daardoor 100% milieuvriendelijk! 

Hoe je yoghurt kunt enten:

  • Meng ongeveer 100-150ml van uw eerder bereide yoghurt met 1 liter melk. (Let op dat de yoghurt niet te koud is.)
  • Voer een 3/4 liter kokend water in de yoghurt maker en zet de binnenbak met de melk-yoghurtmix erin.
  • Dek af en laat het12-14 uur rijpen.
  • Deze procedure kan meerdere keren worden herhaald. Let dan echter wel op de hygiëne, want eventuele ongewenste bacteriën vermenigvuldigen ook mee.

Probeer dit ook eens:

Griekse roomyoghurt

  • 100 ml slagroom
  • 900 ml melk
  • 1 zakje My.Yo yoghurtferment

Giet 100 ml room en 900 ml melk (beide op kamertemperatuur) in de binnenbak van de My.Yo yoghurtmaker en roer hier 1 zakje My.Yo yoghurtferment doorheen.

Laat de yoghurt zoals gewoonlijk ongeveer 12 uur gisten.
Giet daarna de bereide yoghurt in een zeef die is bekleed met een katoenen theedoek zodat de wei kan uitlekken. Na ongeveer 4-5 uur, heb je stevige, romige yoghurt.


Chai yoghurt – pittige Indiase yoghurt

250 ml yoghurt gemaakt met My.Yo

  • Kaneel
  • Suiker
  • Versgemalen peper
  • Gemberpoeder

Zoet uw zelfgemaakte yoghurt met naar gelieven. Roer er vervolgens wat gemberpoeder door en breng het geheel op smaak met een beetje peper.


 Yoghurt sorbet (favoriet van het biovoorjou team)

200 g room

  • 150 g yoghurt gemaakt met My.Yo
  • 350 g fruit, bevroren (bijvoorbeeld aardbeien of frambozen)
  • 8 theelepels poedersuiker

Doe het fruit in een blender. Klop de slagroom met de yoghurt en romige poedersuiker met een handmixer. Voeg de gepureerde vruchten toe aan het mengsel en blijf mixen tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Giet de yoghurt over in een vriesbestendige bak en zet het ongeveer 1 uur in de vriezer. Het resultaat zal een heerlijke, biologische yoghurt sorbet zijn! Geniet ervan!


Volg de volgende tips als de yoghurt niet wil lukken:

  • Giet het water direct na het koken in de buitenbak.
  • De melk moet koud zijn, maar moet op zijn minst kamertemperatuur hebben.
  • Vul het buitenbak na 12 uur opnieuw met kokend water en herhaal het proces als de yoghurt niet voldoende is gestold.
  • Let op de rijpingsperiode van 12 tot 14 uur.

Als de yoghurt steviger moet worden:

  • Voer 3-4 eetlepels melkpoeder aan de melk en yoghurt cultuur.
  • Gebruik slechts ongeveer 900 ml melk.
  • Hoe vetter de gebruikte melk, hoe romiger en steviger de yoghurt wordt.